Yeşil Çevre’den doğaya dost, sanayiye katkı… İnovasyon odaklı projeler sürecek

Yeşil Çevreden Doğaya Dost Sanayiye Katkı: İnovasyon Odaklı Projeler Devam Edecek

BURSA (İGFA) – 2024 yılında 60 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi’nin Yeşil Çevre Kooperatifi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, tesisin Kestel, Gürsu ve çevresindeki sanayi bölgelerinden gelen tehlikesiz atıkları toplayıp ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırdığını söyledi.

Aydın, günlük yüksek işleme kapasitesi sayesinde atıkların ekonomiye kazandırılmasını sağlarken, karbon ayak izini azalttıklarını ve çevresel zararı en aza indirdiklerini belirtti. Projelerinin, bölgedeki sanayi ve çevre dengesini koruma hedefinde büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Atık Su Arıtma Kapasitesinde Örnek Model

Aydın, kooperatifin 2024 yılında günlük 150 bin metreküp kapasiteye ulaşan atık su arıtma tesisiyle çevresel etkilerin en aza indirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Günlük ortalama 100,000 m³ atık su arıtarak doğaya zararsız bir şekilde deşarj ettiklerini dile getirdi.

İleri arıtma teknolojileriyle su geri kazanımına odaklanarak sürdürülebilir su kaynakları kullanımına ve çevrenin korunmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Mehmet Aydın, Yeşil Çevre Kooperatifi’nin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreninde “Yeşil Çevre ve Sürdürülebilirlik” ödülüne layık görülmesinden duyduğu gururu dile getirdi.

Çevre Bilincini Yaymaya Devam Ediyoruz

Aydın, kooperatifin sosyal sorumluluk ve eğitim faaliyetlerine değinerek, atık yönetimi seminerleri ve çevre eğitimleri düzenleyerek toplumun geniş kesimlerine ulaştıklarını belirtti. Çevre bilincini artırarak topluma kalıcı bir değer kattıklarını söyledi.

Aydın, 2025 yılında da çevresel sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelere devam edeceklerini belirtti. Yeni nesil atık yönetim sistemleri ve çevre dostu teknolojilere yatırım yapacaklarını ve Akıllı Atık Yönetim Sistemi gibi projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

Aydın, 2025 hedefleri arasında karbon ayak izini azaltmak, sıfır atık prensiplerini yaygınlaştırmak ve uluslararası iş birliklerini artırmak olduğunu belirtti. Uluslararası çevre ve sürdürülebilirlik projelerinde aktif rol alarak yerel ihtiyaçlara uygun çözümler geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Kaynak: Kilis Eğitim

Related Posts

ABD’li devlerden TCMB tahmini: Faiz indirimi temmuzda başlayacak!

TCMB’nin faizleri sabit tutmasının ardından Citi ve JPMorgan’dan dikkat çeken analizler geldi. JPMorgan, Merkez Bankası’nın Temmuz’dan itibaren her toplantıda 250 baz puan faiz indireceğini öngörürken; Citi, 2025 enflasyonu için yukarı yönlü risklere dikkat çekti.

Platin fiyatı 11 yılın zirvesini gördü

Platin fiyatı 11 yılın zirvesini gördü

Dolar ve euro nereye koşuyor? Serbest piyasada son durum! (20 Haziran 2025)

Serbest piyasada 39,6470 liradan alınan dolar, 39,6490 liradan satılıyor. 45,7690 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 45,7710 lira olarak belirlendi. Dün doların satış fiyatı 39,5660, avronun satış fiyatı ise 45,5430 lira olmuştu. Dolar ve …

Şimdiye kadarki en renkli galaksinin fotoğrafı çekildi

11 milyon ışık yılı uzaklıktaki Sculptor galaksisi, binbir renkli detayla ve göz kamaştırıcı renkleriyle gözler önüne serildi.

Bakan Kurum: Yeni yuvalarımızın anahtarlarını teslim ediyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi’nde 250 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi ve Kura Çekim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Altın düşer mi? İran-israil gerilimi nasıl etkiliyor?

İsrail ile İran arasında başlayan ve üçüncü gününe ulaşan çatışmaların ardından altın fiyatları tırmanışa geçti. Artan jeopolitik risklerle birlikte yatırımcıların güvenli liman olarak döndüğü altında fiyatlar haftaya yüksek başlarken kısmi düşüşün …