PİLOT’un 13. Dönemi Başlıyor

Türk Telekom Ventures’ın girişim hızlandırma programı PİLOT’un 13’üncü dönem başvuruları 10 Şubat’ta başlayacak.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, PİLOT programına katılan girişimler ofis alanı, teknolojik altyapı, iletişim desteği ve alanında uzman isimlerden mentörlük olanaklarından faydalanacak. Girişimler, ayrıca Türk Telekom ile potansiyel iş birliklerini değerlendirme ve şirketin geniş yatırımcı ağına erişme fırsatı elde edecek.

PİLOT programını başarıyla tamamlayan girişimler, Türk Telekom Ventures tarafından yatırım ve nakit desteği almaya hak kazanabilecek, yurt dışında kendilerine özel olarak hazırlanan eğitim programına katılabilecek ve Türk Telekom’un küresel ağından yararlanarak uluslararası pazarlara açılma imkanı bulacak.

Başvurular, 10 Şubat’tan itibaren Türk Telekom Ventures PİLOT’un internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

“Girişimlere maddi destek sunmakla kalmıyor, iş birlikleri ve mentörlüklerle proje geliştirmelerine destek oluyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, Türk Telekom Ventures ile Türkiye’nin girişim ekosistemini 10 yılı aşkın süredir gururla sahiplendiklerini belirtti.

Başarılı girişimleri bir üst noktaya taşımak için çalışmalar yaptıklarını aktaran Özhan, girişimlerin globale açılmalarında aktif rol oynadıklarını kaydetti.

Özhan, “PİLOT programı ile geride bıraktığımız 12 dönemde 121 girişime toplamda 70 milyon lira nakit desteği sağladık.” bilgisini paylaştı.

Bu girişimlerden 66’sının toplam 51 milyon doları aşan yatırım alarak girişimlerini geliştirme imkanı yakaladığını vurgulayan Özhan, şunları kaydetti:

“Girişimlere sadece maddi destek sunmakla kalmıyor, iş birlikleri ve mentörlüklerle proje geliştirmelerine destek oluyoruz. Hem Tahtakale’de yer alan SANTRAL hem de ana destekçisi olduğumuz Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi’nde çalışabilecekleri fiziki ortamlar oluşturduk. Girişimcilik ekosisteminin kalbi olarak adlandırılan Silikon Vadisi’nin başarılı atmosferini ülkemize taşımak amacıyla kurduğumuz San Francisco’daki Türk Telekom Ventures ofisimiz, girişimlerin dünyaya açılma yolculuğunda önemli bir bağlantı noktası oluyor.

Geçtiğimiz yıl Stanford Üniversitesi ile özel olarak tasarladığımız programla, mezun girişimlere girişimlerini geliştirerek globale açılmaları için eğitim ve mentorluk imkanı sunduk. Ayrıca global yatırımcı ağlarına sunum yapmalarına olanak sağladık. PİLOT’un 13’üncü döneminde de Türkiye’nin girişim ekosistemini desteklemeye, Türk Telekom Ventures olarak ülkemizin geleceğini şekillendirmeye devam edeceğiz.”

Related Posts

Bir zamanlar Ülker’in ortağıydı! Çikolata devi iflasla karşı karşıya

Türkiye’nin önemli çikolata üreticileri arasında yer alan Modern Çikolata, mali sorunlar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Bir dönem Ülker’le ortak projelere imza atan şirkete üç aylık iflas koruma kararı verildi.

Borsada yılın ilk yarısında spor kulüplerinden sadece o kazandırdı!

Spor şirketlerinin mali durumu ile yeşil sahalardaki performanslarının genel olarak taraftarlarını memnun etmemesi hisseleri üzerinde yönlendirici oldu. Yaşanan finansal problemler ve kötü gelen bilançolar kulüplerin hisse senedi fiyatları üzerinde …

2025 MTV son gün ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

MTV ödemeleri devam ediyor. 2025 Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, 2025 MTV son gün ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Ticaret Bakanlığı’ndan kayısı iddialarına inceleme! Rekor para cezası uygulandı

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kayısı satış ücretlerine ilişkin ilgili denetim ekiplerince inceleme başlatıldığını, konuya ilişkin paylaşımı yapan CHP Tuzluca Aday Adayı Bilgihan Ova’ya …

Alman ekonomisi buharlaşıyor: Kuruyan Ren Nehri nakliyeyi vurdu

Avrupa’nın batısında son günlerde yaşanan sıcaklıklar nedeniyle kuraklık baş gösterdi. Alman ekonomisi için önemli olan Ren Nehri, düşük su seviyesi nedeniyle nakliye işlemlerini zorlaştırdı. Kargo gemileri yükleme kapasitelerine sınır konurken, nakliye şirketleri de düşük kapasite kullanımını telafi etmek için normal navlun ücretlerine ek ücretler talep ediyor.

ETSO Meclis’i yoğun gündemle bir araya geldi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) 2025 yılı Haziran ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında ETSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, ETSO …