Gündoğmuş Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

Bayramda ve özel günlerde yapabileceğiniz kolay baklava tarifini keşfedin. 1 tepsilik baklava ölçüleriyle hazırlanan ev baklavası tarifi, kıyır kıyır dokusuyla ağzınızda dağılacak.

Ev Yapımı Baklava Tarifi: En Kolay ve Pratik Yöntem!

Bayram sabahlarının ve özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olan baklava, herkesin sevgilisi özel bir tatlıdır. Eğer Dünyanın en kolay baklavası tarifini arıyorsanız, aşağıdaki ev baklavası tarifimize göz atabilirsiniz!

Un ile hazırlanan ve nişasta ile açılan baklavanın sırrı, malzemelerin kalitesi ve şerbetinin lezzetindedir. Baklava yapımının en kolay yolu, baklava malzemeleri ve evde baklava yapmanın püf noktalarını sizler için derledik.

1 tepsi için hazırlanan ev yapımı baklavanız, kıyır kıyır dokusu ve ağızda dağılan yapısıyla herkesi mest edecek. İşte, kıyır kıyır ev baklavası tarifi…

EN KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ

Kıyır Kıyır Baklava İçin Malzemeler:

  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • Aldığı kadar un

  • İç malzemesi için: dövülmüş ceviz

  • Üzeri için: eritilmiş tereyağı

Şerbet için:

  • 5 su bardağı su

  • 4 su bardağı şeker

  • Yarım limon

KOLAY BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Lezzetli bir baklava yapmak için öncelikle el becerinize güvenmeli ve kaliteli malzemeler kullanmalısınız. İşte en kolay ev baklavası nasıl yapılır adım adım izleyelim.

Adım 1:

Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumasını bekleyin.

Şekeri su ile kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edin.

Kıvam alana kadar 15-20 dakika kaynatın. Yapışkan bir kıvam elde ettiğinizde ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Adım 2:

Süt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, vanilin ve un ile güzel bir hamur yoğurun.

Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hazırladığınız hamuru 30 dakika dinlendirin.

Adım 3:

Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.

Her bir bezeyi nişasta ile açarak el ayası genişliğinde hamurlar elde edin.

Açılan hamur parçalarını üst üste koyarak bir yığın elde edin.

(Bezelerinize göre) 60-70 adet hamur deste elde edeceksiniz.

Adım 4:

Açtığınız 10’lu hamur destelerini nişasta ile yeniden açın. Bu işlem, kat kat bir baklava elde etmenize yardımcı olacaktır.

Yufkaları tepsinin büyüklüğünde ince bir şekilde açın.

Her kat arasına ceviz serpin ve fazla hamur parçalarını da ekleyin.

Adım 5:

Tepsideki baklavayı hazırladıktan sonra dilimleyin.

Eritilmiş tereyağını tepsiye gezdirin ve her yere eşit şekilde yayılmasını sağlayın.

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin.

Adım 6:

Fırından çıkan baklavaları ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerlerine dökün.

Şerbeti iyice çekmeleri için en az 2 saat bekletin. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir: