Hayvancılık için 3 ana hedef var

Meltem Güneş – Türkiye’nin Et ve Süt Üretim Kapasitesi Artacak

Türkiye’nin et ve süt üretim kapasitesini artırmak ve kaliteli damızlık düveler yetiştirmek amacıyla Et ve Süt Kurumu (ESK) ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işbirliği ile 3 yıl içerisinde 70 bin baş damızlık hayvan ve yıllık 15 bin baş besilik kapasitesi oluşturulması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırmızı et, beyaz et, süt ve yumurta gibi stratejik ürünlerin kaliteli ve yeterli üretiminin sağlanması için Hayvancılık Yol Haritası’nı devreye aldı. ESK ve TİGEM, bu kapsamda kırmızı et üretiminin artırılması ve fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla Damızlık Düve Temini ve Büyükbaş Hayvan Kesimi İşbirliği’ni başlattı.

TİGEM Damızlık Merkezi Olacak

“Yerli üreticiyi güçlendirmek” hedefiyle TİGEM işletmelerinde nitelikli damızlık ve besilik hayvan varlığını artırmak için hayvan rezervi oluşturulmaya da başlandı. Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar’daki merkezlerde bulunan hayvanlardan doğan buzağılar, aile işletmelerine uygun maliyetle verilecek ve gerektiğinde TİGEM aracılığıyla piyasa regüle edilecek.

Projelerle üreticilere uygun maliyetle sürdürülebilir şekilde hayvan temini sağlanacak, tüketicilerin uygun fiyatlarla kırmızı ete erişmesi ve Türkiye’nin ithalatının azaltılması hedefleniyor.

Tarımın Geleceği Tartışılacak

En son 2019’da gerçekleştirilen Tarım Orman Şûrası, 30-31 Ocak’ta Ankara’da toplanacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açılışını yapacağı şûrada tarım ve ormancılık alanında gelecek 10 yılda sektörün beklentileri ve yeni stratejiler tartışılacak.

Şûra kapsamında bakanlık temsilcileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve basın mensuplarının yer alacağı 16 çalışma grubu eş zamanlı olarak toplantılar yapacak. Çeşitli konularda stratejiler belirlenecek ve alınan kararlar sonuç bildirgesi olarak kamuoyu ile paylaşılacak.

Related Posts

3 yerli ilaç adayında ‘stratejik eşik’ aşıldı

Türkiye’de ilaç endüstrisi, finansman ve akademik çalışmaları buluşturan bir platform olarak 4 yıl önce kurulan Trustlife, sistem biyolojisi ve yapay zekâ temelli yöntemlerle geliştirilen 3 yeni ilaç adayı, Faz I klinik araştırmalarına başlama aşamasına geldi.

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (6 Mayıs 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 79,28 puan ve yüzde 0,87 artışla 9.191,47 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 41,7 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,15 …

Yumruk atmak bu kadar kolay olmamalı

Öncelikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e geçmiş olsun. Birincisi, burada bir koruma ihmali olduğu çok açık. Ana muhalefet partisi genel başkanının korumaları çok daha hassas, uyanık, dikkatli olmalı. İkincisi, Türkiye’nin artık bu “basit” gibi görünen “basit yaralamalı” şiddet olaylarına çok sert tedbirler almasının zamanı geldi de geçiyor. Trafikte, sokakta, çarşıda, pazarda en küçük meselede yumruk savuranlara, bıçak çekenlere, silah gösterenlere, sopa taşıyanlara caydırıcı cezalar gelmeli. Ceza

En ucuz arabalar belli oldu! Bu fiyatlara herkes araba sahibi olabilecek…

Türkiye’de manuel araçların zorluğu nedeniyle otomatik vitesli araçlara ilgi her geçen gün artıyor. ÖZELLİKLE TRAFİKTE BÜYÜK AVANTAJ Otomatik vitesli araçlar, özellikle şehir içi trafikte büyük avantaj sağlıyor. Otomatik şanzıman sistemlerinin …

Rus imalatında daralma ikinci aya taşındı

Rusya’da S&P Global tarafından ölçülen imalat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Nisan 2025’te 49,3 seviyesine yükseldi. Bu değer, Mart ayındaki 48,2’lik üç yıla yakın dip seviyeden hafif bir toparlanmayı işaret etti. Ancak endeksin 50 eşik …

‘Tüketici enflasyonu kesintisiz düşüşünü sürdürmektedir’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tüketici enflasyonu nisan ayında yıllık yüzde 37,9 seviyesine gerileyerek, dezenflasyonun başladığı 2024 yılı haziran ayından bu yana 37,6 puan ile kesintisiz düşüşünü sürdürmektedir.” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir