Maydanoz Çiçeklerinden Üretilen Balın Coğrafi İşareti İçin Başvuru Yapıldı
Hatay’da arıcılar, tohuma bırakılan maydanoz çiçeklerinden elde edilen balın coğrafi işaret belgesi alması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yaptı.
Arsuz ve Samandağ ilçelerindeki arıcılar, ilkbaharın sonunda maydanoz balı üretimi için harekete geçiyor.
Kovanlarını maydanoz çiçeklerinin yanına yerleştiren üreticiler, arıların nektar toplamasını bekliyor.
Hasat dönemi temmuzun ilk haftalarına kadar devam ediyor ve elde edilen ballar kavanozlara dolduruluyor.
Amino asit bakımından zengin ve sindirimi kolay olan bu bal, 850 gramlık kavanozlarda 450 liradan satılıyor.
Hedef, Balın Daha Geniş Kitlelere Tanıtılması
Hatay’da üretilen maydanoz balının bilinirliğini artırmak amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Hatay Arı Yetiştiricileri Birliği’nin “Yeşil Balın Özü, Hatay’ın Maydanozu” projesi hayata geçirildi.
Proje kapsamında, maydanoz balının coğrafi işaret belgesi alması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapıldı. (AA)