Felçli hasta 1.5 yıl sonra yürüdü! “Hastada ufacık bir hareket önem taşıyor”

Omurilik ve Sinir Sistemi Yaralanmaları Üzerine Prof. Dr. Orhan Şen’den Açıklamalar

Hayati sonuçlara yol açabilen omurilik ve sinir sistemi yaralanmaları hakkında konuşan Prof. Dr. Orhan Şen, felcin görünümünün travmanın konumuna göre değişebileceğini belirtti. Haberler.com’a konuşan Prof. Dr. Şen, beyne yerleştirilen çiplerden fizik tedavinin önemine kadar çeşitli konularda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

“Omurilik Yaralanmaları Boyun Bölgesinde Felce Yol Açıyor”

Farklı seviyelerde travmalara bağlı olarak çeşitli felç türlerinin ortaya çıkabileceğini söyleyen Prof. Dr. Şen, “Omurilik yaralanmaları boyun bölgesinde meydana geldiğinde, hem kollarında hem de bacaklarında felç oluşabilir. Sırt veya bel bölgesindeki bir hasar genellikle belin alt kısmını etkiler” dedi.

“Belden Aşağı Felç Olan Hastam 1.5 Yıl Sonra Yürümeye Başladı”

Küçük sinirsel hareketlerin dahi umut verici olduğunu vurgulayan Şen, bir hastasının hikayesini şu şekilde anlattı: “Belden aşağı felç olan hastamın ayak parmağında hafif bir hareket vardı; ameliyat sonrası 1.5 yıl içinde yataktan kalkıp walker ile yürümeye başladı.”

“Fizik Tedavi Kesinlikle Bırakılmamalı, Çip Teknolojileri Umut Vadeder”

Ameliyat sonrası tedavi sürecinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Şen, “Ameliyatı takip eden fizik tedavi şarttır ve asla ihmal edilmemelidir. Kaslar zayıfladığında ve hareket kabiliyeti kaybolduğunda, cerrahi müdahaleler yeterli olmayabilir” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Felçli hastaların rehabilitasyonu için beyne çip yerleştirme yöntemi umut verici bir gelişmedir, ancak halen deneysel aşamadadır” dedi.

Son olarak, kalp sağlığının da önemine değinen Şen, “Eforlu EKG testi yaptırmamanız durumunda, kalp krizi riskinizi zamanında belirleyemezsiniz” diyerek düzenli sağlık kontrolünün önemini vurguladı.

Related Posts

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Bayram tatilinde seyahat edecekler dikkat: Hijyeni göz ardı etmeyin

Milyonlarca kişi önümüzdeki hafta bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kara, hava ve deniz yoluyla gerçekleşecek bu büyük hareketlilikte, hijyen kurallarının önemine dikkat çeken uzmanlar, ishalden üst solunum yolu enfeksiyonları, hatta tüberküloz, kızamık gibi daha ağır seyredebilen hastalıklara neden olabilen mikroplarla mücadele için toplu taşımada alınması gereken önlemlere ve toplu taşımalardaki hijyen bilincinin önemine vurgu yaptı.