Önü açık 2 yıllık bölümler: Bu bölümler geleceğin meslekleri olarak adlandırılıyor

Önü Açık 2 Yıllık Üniversite Bölümleri

Üniversite tercihlerinde genellikle gözler mühendislik, tıp ya da hukuk gibi geleneksel 4 yıllık programlara çevrilir. Ancak 2025 YKS ile birlikte, iş dünyasının gerçek ihtiyaçlarına göre şekillenen ve geleceğin trend mesleklerini hedefleyen bazı 2 yıllık bölümler öne çıkmaya başladı. Bu önlisans programları, sadece kısa sürede mezun olma avantajı değil, aynı zamanda teknoloji ve sağlık sektörlerinde doğrudan işe yerleşme imkânı da sağlıyor. İşte, önü açık 2 yıllık üniversite bölümleri…

Yapay Zekâ Operatörlüğü

YÖK’ün yeni açtığı bu bölümde öğrenciler, yapay zekâ modellerinin çalıştırılması, eğitilmesi ve denetlenmesi gibi beceriler kazanıyor. Dijitalleşen iş dünyasında veri işleme ve makine öğrenmesi süreçlerine hâkim teknikerlere büyük ihtiyaç var. Mezunlar; yazılım firmalarında, girişimlerde veya kamu kurumlarında çalışabiliyor.

Büyük Veri Analistiği

Veri artık en değerli kaynak haline geldi. Bu bölümde öğrencilere, veri toplama, analiz etme, görselleştirme ve raporlama gibi yetkinlikler kazandırılıyor. Mezunlar bankalardan e-ticarete, sağlık firmalarından medya kuruluşlarına kadar geniş bir yelpazede iş bulabiliyor.

Dijital Sağlık Sistemleri Teknikerliği

Sağlık sektöründeki dijital dönüşüm, bu alanda eğitimli personel ihtiyacını doğurdu. Elektronik sağlık kayıtları, hasta verisi işleme ve sağlık teknolojileri üzerine eğitim veriliyor. Mezunlar hastanelerde, e-nabız sistemlerinde veya özel sağlık yazılım şirketlerinde çalışabiliyor.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi (Drone Teknolojisi)

Güvenlikten tarıma, haritacılıktan lojistiğe kadar birçok sektörde kullanılan drone’lar için yetişmiş tekniker ihtiyacı büyüyor. Bu programda drone montajı, uçuş simülasyonları, bakım ve veri aktarımı gibi teknik konular öğretiliyor. Sertifikalarla desteklendiğinde yurtdışında da iş bulmak mümkün.

Otonom Sistemler Teknikerliği

Robotik sistemler, akıllı sensörler ve endüstriyel otomasyon gibi konuların işlendiği bu bölüm, özellikle üretim ve savunma sanayisinin büyüyen alanlarına hitap ediyor. Teknik bilgiye sahip mezunlar fabrikalarda, otomasyon firmalarında veya savunma projelerinde iş bulabiliyor.

Related Posts

Azerbaycan basınının 150 yıllık hafızası müzede

Azerbaycan’da basın hayatının 150. yılının kutlandığı günlerde Şark Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Akif Aşırlı, kişisel ofisini ülkenin basın tarihine ışık tutan özel müzeye dönüştürdü.

Antalya’da temmuz rekoru kırıldı: Tarihi rekora koşuyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sosyal medya hesabından 19 Temmuz 2025 tarihinde Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından toplam 102.006 yabancı ziyaretçi Türkiye’ye giriş yaptığını açıkladı. Antalya böylelikle, Temmuz ayında yabancı ziyaretçi sayısında yeni bir rekora daha imza attı.

Aşkın Büyüsü 2’nin çekimleri başladı: Cadılar geri döndü

Nicole Kidman ve Sandra Bullock’un başrollerini paylaştığı Aşkın Büyüsü, yıllar sonra geri dönüyor. Merakla beklenen devam filminin çekimleri başladı.

Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı Nurullah Okumuş’un biyografisi ve hayatı!

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Atama kararı sonrası, Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un hayatı ve biyografisi gündeme geldi. 121’i uluslararası, 33’ü ise ulusal hakemli dergilerde olmak üzere alanında 150’nin üzerinde bilimsel makalesi yayınlanan Okumuş’un kendi alanında çok sayıda eğitici sertifikası bulunuyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldu. Peki, Prof. Dr. Nurullah Okumuş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Yeni Sağlık Bakan Yardımcısı Nurullah Okumuş’un biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi 10 Temmuz son durum? Hakaret içerikli paylaşımlar sonrası mahkeme kararını verdi! İşte Twitter yapay zeka uygulaması Grok son durum

Sosyal paylaşım ağı X yani eski adıyla Twitter’ın yapay zeka uygulaması Grok’un hakaret içerikli paylaşımları sonrası yargı harekete geçti. Uyulama tarafından verilen uygunsuz içerikli cevaplarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma açıldı. Soruşturma sonrasında sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere kamuoyunda “Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi?” sorusu cevabını arıyor. Peki, Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi? İşte 10 Temmuz itibarıyla Grok hakkında açılan soruşturmada son durum…

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de