Kıyır kıyır ev baklavası tarifi: Kolay 1 tepsilik lezzet

Ev Yapımı Baklava Tarifi: En Kolay ve Pratik Yöntem!

Bayram sabahlarının ve özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olan baklava, herkesin sevgilisi özel bir tatlıdır. Eğer Dünyanın en kolay baklavası tarifini arıyorsanız, aşağıdaki ev baklavası tarifimize göz atabilirsiniz!

Un ile hazırlanan ve nişasta ile açılan baklavanın sırrı, malzemelerin kalitesi ve şerbetinin lezzetindedir. Baklava yapımının en kolay yolu, baklava malzemeleri ve evde baklava yapmanın püf noktalarını sizler için derledik.

1 tepsi için hazırlanan ev yapımı baklavanız, kıyır kıyır dokusu ve ağızda dağılan yapısıyla herkesi mest edecek. İşte, kıyır kıyır ev baklavası tarifi…

EN KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ

Kıyır Kıyır Baklava İçin Malzemeler:

  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • Aldığı kadar un

  • İç malzemesi için: dövülmüş ceviz

  • Üzeri için: eritilmiş tereyağı

Şerbet için:

  • 5 su bardağı su

  • 4 su bardağı şeker

  • Yarım limon

KOLAY BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Lezzetli bir baklava yapmak için öncelikle el becerinize güvenmeli ve kaliteli malzemeler kullanmalısınız. İşte en kolay ev baklavası nasıl yapılır adım adım izleyelim.

Adım 1:

Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumasını bekleyin.

Şekeri su ile kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edin.

Kıvam alana kadar 15-20 dakika kaynatın. Yapışkan bir kıvam elde ettiğinizde ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Adım 2:

Süt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, vanilin ve un ile güzel bir hamur yoğurun.

Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hazırladığınız hamuru 30 dakika dinlendirin.

Adım 3:

Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.

Her bir bezeyi nişasta ile açarak el ayası genişliğinde hamurlar elde edin.

Açılan hamur parçalarını üst üste koyarak bir yığın elde edin.

(Bezelerinize göre) 60-70 adet hamur deste elde edeceksiniz.

Adım 4:

Açtığınız 10’lu hamur destelerini nişasta ile yeniden açın. Bu işlem, kat kat bir baklava elde etmenize yardımcı olacaktır.

Yufkaları tepsinin büyüklüğünde ince bir şekilde açın.

Her kat arasına ceviz serpin ve fazla hamur parçalarını da ekleyin.

Adım 5:

Tepsideki baklavayı hazırladıktan sonra dilimleyin.

Eritilmiş tereyağını tepsiye gezdirin ve her yere eşit şekilde yayılmasını sağlayın.

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin.

Adım 6:

Fırından çıkan baklavaları ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerlerine dökün.

Şerbeti iyice çekmeleri için en az 2 saat bekletin. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir:

Related Posts

Belediye duyurdu: 4-5 Temmuz tarihinde denize girmek yasaklandı

Giresun Belediyesi, yüksek dalga ve rip akıntısı tehlikesi nedeniyle 4-5 Temmuz tarihlerinde denize girişi yasakladı. Karar, olası boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla alındı. Yetkililer, halkı uyararak yasağa uyulmasını ve sahillerde dikkatli olunmasını istedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Ankara’da 567 firmaya haksız fiyat soruşturması

Ankara’da valilik tarafından başlatılan denetimlerde 567 firma hakkında haksız fiyat artışı şüphesiyle işlem başlatıldı.

Arzu Sabancı gelinini manken yaptı

Hacı Sabancı’nın eşi Nazlı Sabancı dün kayınvalidesi Nazlı Sabancı’nın yeni koleksiyonundan bir elbise giyip objektif karşısına geçti.

Erdoğan’ın önünde bakan eleştirisi

AKP’li vekiller bakanları överken, bazıları da eleştirdi. Fatma Öncü “Bakanlardan çok memnunuz” dedi, salondan uğultu yükseldi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü: Gazze Şeridi’nin sadece yüzde 4,6’sında tarıma elverişli toprak kaldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), İsrail soykırım savaşının abluka altındaki Gazze Şeridi’nde tarımı ortadan kaldırdığını ve kentin yalnızca yüzde 4,6’lık bir kısmında tarıma elverişli bir toprak bıraktığını duyurdu.