Zeynep Güven: Ankara’dan Çermik’e Taşınarak Reçel Üretmeye Başladı
Girişimci Zeynep Güven, eşinin emekli olmasıyla Ankara’dan taşınıp memleketi Diyarbakır’ın Çermik ilçesine yerleşerek bahçesinde yetiştirdiği meyve ve sebzelerin reçellerini yapmaya başladı. Güven, ilçenin tescilli biberi de dahil birçok meyvenin reçelini yapıyor ve yoğun talepleri yetiştirmeye çalışıyor.
3 çocuk annesi 53 yaşındaki Zeynep Güven, eşinin iş durumundan dolayı yıllarca Ankara’nın yoğun temposunda yaşadı. Güven, eşinin emekli olmasıyla soluğu baba ocağı Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde aldı. Burada bahçe işleriyle uğraşan Güven, yetiştirdiği sebze ve meyvelerden doğal reçeller ve kurutmalıklar yapıyor. Güven, ilçenin tescilli acı biberi de dahil olmak üzere birçok meyvenin reçelini üretirken, yoğun taleplere yetişmeye çalışıyor ve aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Güven, son 3 yıldır eşiyle birlikte Çermik’te mutlu bir şekilde üretim yapıyor.
Zeynep Güven, “Ankara’nın yoğunluğundan uzaklaşıp Çermik’e geldikten sonra kendi bahçemizden doğal ürünlerle reçel üretmeye başladık. Zorluklar olsa da ürünlerimizi müşterilere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle tescilli Çermik biberinden yaptığım reçel büyük ilgi görüyor. Kurutmalıklar, marmelatlar, kuru incir ve kayısı reçelleri de üretiyoruz” dedi.
Güven ayrıca, “Mevsimine göre reçeller üretiyorum. Özellikle tescilli acılı Çermik biberinden yapılan reçel yoğun ilgi görüyor. Acı ve tatlıyı bir araya getirmek beni mutlu ediyor. Hem tatlı, hem acı; ikisi bir arada. Satışlardan ve müşteri memnuniyetinden çok memnunum” şeklinde konuştu. – DİYARBAKIR