112 Acil Çağrı Merkezleri, geçen yıl 103 milyon çağrıya yanıt verdi

112 Acil Çağrı Merkezleri Geçen Yıl 103 Milyon Çağrıya Yanıt Verdi

Geçen yıl, 112 Acil Çağrı Merkezleri, toplamda 103 milyon çağrıya yanıt vererek, 34 milyon vakaya müdahale etti. Bu sayede, oluşan acil durumlara hızlı bir şekilde müdahale sağlandı ve hayati önem taşıyan durumlar çözüme kavuşturuldu.

112 Acil Çağrı Merkezlerinin Önemli Rolü

112 Acil Çağrı Merkezleri, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarda, geçen yılda 103 milyon çağrının yanıtlandığını ve 34 milyon vaka ile ilgilenildiğini duyurdu. Ayrıca, 43 milyon çağrıda kurumlar arasında başarılı bir koordinasyon sağlandı.

Engelsiz 112 uygulaması sayesinde, engelli vatandaşların 5 bin 862 acil çağrısı işaret diliyle yanıtlandı. Ayrıca, Engelsiz CİMER uygulaması üzerinden 1126 işaret dilinde başvuru alındı, engelli vatandaşların ihtiyaçları hızla karşılandı.

E-Call sistemi aracılığıyla ise, 255 bin 260 acil durum çağrısı karşılandı. Acil durumların hızlı ve etkili bir şekilde yönetilmesine olanak sağlandı.

Çok Dilli Hizmet Anlayışı

Almanca, Arapça, İngilizce ve Rusça dillerinde toplamda 81 bin 257 çağrıya yanıt verilerek, farklı dil gruplarına da hizmet sunuldu. 112 Acil Çağrı Merkezleri, her durumda her vatandaşa eşit ve etkili bir şekilde hizmet verme anlayışını benimsemiştir. (AA)

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Uzmanlardan sıcak havaya karşı kefir tavsiyesi

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Bayram tatilinde seyahat edecekler dikkat: Hijyeni göz ardı etmeyin

Milyonlarca kişi önümüzdeki hafta bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kara, hava ve deniz yoluyla gerçekleşecek bu büyük hareketlilikte, hijyen kurallarının önemine dikkat çeken uzmanlar, ishalden üst solunum yolu enfeksiyonları, hatta tüberküloz, kızamık gibi daha ağır seyredebilen hastalıklara neden olabilen mikroplarla mücadele için toplu taşımada alınması gereken önlemlere ve toplu taşımalardaki hijyen bilincinin önemine vurgu yaptı.

Baş ağrısının yeri, nedenini ele veriyor

Baş ağrısı nedeninin başladığı bölgeye göre değiştiğini belirten Prof. Dr. Derya Uludüz, “Üstelik vücudun bir tür uyarı sinyali olan bu ağrıyı tanımak bazen hayat kurtarır’’ dedi.